Közel 80 Ford Mustang vendégeskedett Hódmezővásárhely főterén

Autók, 2024.05.11

Eddig még soha, sehol nem gyűlt össze Magyarországon annyi Ford Mustang tulajdonos, mint szombat délelőtt Hódmezővásárhelyen.

Ford Mustang
Szombat délelőtt mozdulni sem lehetett a hódmezővásárhelyi Szent István téren, hiszen összesen 78 Ford Mustang tulajdonos gyűlt össze, hogy megmutassa izomautóját, de ami ennél is fontosabb, másokon segítsen. Mint Fruzsa Róbert a Mustang Lovagok eseményének egyik szervezője elmondta, mintegy 78 Mustang gyűlt össze Hódmezővásárhely főterén, ami magyar viszonylatban abszolút rekord. Az autós happening egyik szervezője egyébként hódmezővásárhelyi, ezért mindenképpen szerette volna megmutatni a várost a márkatársaknak is. A Mustang Lovagok egy több mint 1500 főt számláló Facebook csoport, amelyhez Mustang tulajdonosok és családtagjaik csatlakozhatnak.  

A több tízezer lóerő nem véletlen jelent meg a városban, hiszen a lovagok nevükhöz méltóan jótékonykodtak is, ugyanis élményautózást kínáltak a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium, EGYMI beteg gyermekeinek.  


Ugyanakkor az izomautó tulajdonosok Akilov Philipp, olimpiai kvótával rendelkező magyar válogatott ökölvívónak is gyűjtöttek, hogy így támogathassák a sportoló felkészülését.  

A tehetséges boxolónak 352 ezer forint és 25 euró gyűlt össze, amelyet Fruzsa Róbert ott helyben át is adott a könnyekig meghatódott válogatott ökölvívónak.  

A rendezvény egyébként elképesztő nézőszámot is hozott, hiszen több mint ezren zarándokoltak ki a Szent István térre, megtekinteni a különböző korú amerikai nagyvasakat.  

A Mustangok között rengeteg gyönyörű példány volt, de talán kiemelkedett a többi közül a gyárilag legerősebb országúti Ford Mustang, a Shelby GT500 Fastback. A zöld izomautó motortere alatt egy 5200 cm3-es V8-as kompresszoros erőforrás dohog, méghozzá 760 lóerővel. Álló helyzetből százas tempóra mindössze 3,5 másodperc alatt gyorsul.  

A résztvevők a mártélyi élményautózást követően kora estig a Tisza-holtág parkolójában maradnak, így zárul a program. Aki szeretné, még talán elcsípheti őket. 

(Webrádió)

Címkék

Mustang Lovagok Hódmezővásárhely
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!