Macska-egér játék: LaFerrari vs F12TdF

Autók, 2016.09.28

Rendkívül élvezetes videó került fel az internetre, amelyen egy Ferrari F12TdF, valamint egy LaFerrari versenyez a Silverstone-i versenypályán.

Ferrari F12TdF vs LaFerrari
A Ferrari kínálatában egyértelműen a LaFerrari a csúcsmodell, de ha szigorúan nézzük, akkor a második helyet az F12 szintén limitált szériás változata viszi, amely Tour de France névre hallgat. 

A két csúcsmodell erejét versenypályán lehet leginkább megtapasztalni, amelyet ezúttal a Forma 1-es versenyeknek is helyet adó Silverstone-on mértek össze. A Tour de France motorja pont ugyanaz mint a LaFerrarié, csak éppen utóbbit egy villanymotor is segíti, melynek köszönhetően 950 lóerőt képes kipréselni magából. A 6,3 literes V12-es benzinmotor azonban mindkét autóban ugyanaz, melynek teljesítménye az F12TdF-ben 770, míg a zászlóshajóban 789 lóerő. Mindkét autó 3 másodperc alatt abszolválja a százas sprintet, míg a végsebességük is hasonló 340, illetve 350 km/h körüli.

A használtautó piacon azonban a két autó árkülönbözete óriási, hiszen míg az F12TdF valamivel több mint egy millió dollárért cserélhet gazdát, addig a LaFerrari ára ennek négy-ötszöröse is lehet. 

A két autó között ekkora különbség azért nincs, de ez a videón is jól látszik.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!