Megtáncoltatta a Ferrari F12 Tour de France-ot Chris Harris

Autók, 2016.07.17

Chris Harris neve a megújult Top Gear autós műsorból lehet ismerős. Az újságíró ezúttal egy igazi fenevadat, a Ferrari F12 Tour de France változatát kapta meg tesztelésre.

Ferrari F12 Tour de France
A LaFerrari ugyan gyorsabb, de az olaszok kínálatában az F12 rögtön a hibrid szupersportautó mögött áll. A Tour de France nevet a Ferrari a Franciaországban aratott egykori sikerei után aggatta az F12, limitált példányban gyártott sportautójára, amely az átdolgozott optikának és némi motor tuningnak, valamint súlycsökkentésnek köszönhetően jelentősen gyorsabb "sima" társánál. Ez azonban nem az egyetlen különbség, hiszen a TdF verzió összkerék-kormányzást is kapott. A lóerőt 740-ről 780-ra emelték a gyáriak, míg a 110 kg-os súlycsökkentést számos szénszálas műanyag elem beiktatásával érték el. Rövidítettek a váltó áttételezésén is, így a szívó V12-es motor 2,9 másodperc alatt katapultálja az autót nulláról százas tempóra. Az átalakítások következtében a leszorító erő is 87%-al jobb lett, mint a gyári verzió esetében. 

Ezt az autót egy élmény lehet vezetni, nem is csoda hogy a Top Gearnél is górcső alá vették a típust. Chris Harrist érte a megtiszteltetés, hogy táncba vigye ezt a bivalyerős sportautót, a Ferrari saját fioranoi tesztpályáján, minden percét ki is élvezte rendesen:)

Tekintse meg a videót Ön is, kattintson ide!
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!