Új motort kap minden visszahívott Porsche 911 GT3 modell

Autók, 2014.03.18

Drasztikus, egyúttal elegáns fordulatot vett a Porsche 911 GT3 modellekre az elmúlt hónapban bejelentett visszahívási akció: mind a 785 eladott modellben lecserélik a teljes motort.

Porsche 911 GT3 2014 Az AutoWeek hírportál hétfőn arról számolt be, hogy a Porsche a visszahívásban érintett modell tulajdonosainak fórumán adott tájékoztatása szerint az autók teljesen új motort kapnak.

Az elmúlt hónapban a Porsche azért hívta vissza mind a 785 eladott 2014-es 911 GT3 modellt, mert tisztázatlan ok miatt két példánynak kigyulladt a motorja.

A Porsche a múlt héten közölte, hogy közel áll a 469 lóerős, 3,8 liter lökettérfogatú soros hathengeres motornál fellépett probléma okának azonosításához.

Az AutoWeek értesülése szerint a tulajdonosok fórumán hétfőn közzétett levélben a Porsche közölte, hogy a problémát egy dugattyúszár-rögzítő csavar meglazulása okozta, ami megrongálta a forgattyúház burkolatát. A Porsche jelenleg egy új rögzítőcsavart tesztel.

"A Porsche nagy gondot fordít a lehető legjobb műszaki megoldások alkalmazására. A teszt sikeres lezárása után minden egyes 2014-es Porsche 911 GT3 modellbe egy, az optimális hengerszár-rögzítő megoldással készült új motort építünk be" - írja a közlemény.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!