23. Szegedi Hídivásár képekben

Belföld, 2024.05.26

Már több évtizedes múltra nyúlik vissza az hagyomány, mely szerint a város gazdag kulturális és gasztronómiai programokkal köszönti, hogy Szeged visszanyerte szabad királyi városi rangját.

23. Szegedi Hídivásár
A Szeged Napja Ünnepségsorozat vitathatatlan legnépszerűbb eseménye az idén 28. alkalommal megrendezésre kerülő Szegedi Borfesztivál, de ugyancsak népszerű betétprogram a Szegedi Hídivásár is, amelyre idén 23. alkalommal látogathatnak ki az érdeklődők.  

Már a szombati nyitónapon is ki lehetett volna tenni a megtelt táblát, hiszen több ezres tömeg hömpölygött Szeged patinás átkelőjén, néhol mozdulni sem lehetett.   

A tömegközlekedési eszközök és autók helyét több mint 250 hazai kézműves és iparművész vette át, akik saját portékájukat kínálják a nézelődő sokaságnak. A Szegedi Hídivásáron az ételek és italok sokszínű kínálata mellett találkozhatunk az ország legjobb keramikusaival, bőrdíszműveseivel, fafaragóival, ékszerészeivel, de aki ostort, bicskát vagy éppen gravírozott poharat szeretett volna vásárolni magának, az is megtalálhatta számítását. A Szegedi Hídivásáron Ambrus Attila is évek óta kínálja kerámia edényeit, aki tehát a jó útra tért "viszkistől" szeretne vásárolni, a Belvárosi híd közepén ezt szintén megteheti. 

A Szegedi Hídivásár forgataga vasárnap is folytatódik, aki tehát még nem látogatott ki, az egészen estig megteheti és beszerezheti kézműves portékáját, ehet és ihat egy jót vagy akár sakkozhat is a Meritum Egyesült tagjaival a Civilek utcájában. Az Oskola utcában hagyományos módon a szegedi civil szervezetek kaptak helyet, akik izgalmas interaktív bemutatókkal várják az érdeklődőket.  
(Webrádió)

Címkék

23. Szegedi Hídivásár Belvárosi híd
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!