A családon belüli erőszak ellen szólaltak fel a DK politikusai

Belföld, 2023.11.25

A családon belüli erőszak olyan probléma, amelyről mindenki tud, azonban a törvényhozók közül csak kevesen hajlandók tudomást venni róla - fogalmazott a Demokratikus Koalíció (DK) humán területekért felelős főpolgármester-helyettese szombaton a párt Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatójukon.

Bősz Anett szerint a kormány rendre olyan "bántalmazópárti" nyilatkozatokat tesz, amelyek rosszabb helyzetbe sodorják a bántalmazottakat, azonban a DK polgármesterei egytől egyig kiállnak értük, segítik a nők elleni erőszak visszaszorítását.

Az ellenzéki politikus szerint ma Magyarországon olyan bírósági tárgyalások zajlanak, amelyeken sok esetben a bántalmazottak kerülnek még rosszabb helyzetbe. Számos nő és gyermek él mindennapos rettegésben összezárva a bántalmazóval - tette hozzá.



A bejegyzésben megosztott videóban ezután az ellenzéki párt fővárosi kerületi vezetői - Kiss László, a III. kerület polgármestere, Szücs Balázs, Erzsébetváros alpolgármestere, Cserdiné Németh Angéla, a XV. kerület polgármestere, László Imre, Újbuda polgármestere, valamint Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere - ismertették, hogy kerületeikben milyen eszközökkel segítik a családon belüli erőszak áldozatait.
(MTI)

Címkék

Bősz Anett Demokratikus Koalíció
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!