A Déli pályaudvarnál tartott nagytakarítást a BKK

Belföld, 2024.04.25

A Déli pályaudvaron és környékén tartott köztisztasági és közrendvédelmi akciót csütörtökön a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a partnereivel.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint kitakarították az aluljárószintet, a kerengő területét, a lépcsőfeljárót és a villamosmegállókat. A takarítást a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és a Főkert Kertészeti Divíziója, a BKV Zrt. és a MÁV Zrt. munkatársai végezték egyéb napi teendőiken felül.

A BKK a beszámolójában azt írta, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság fokozott rendőri jelenlétet biztosított a helyszínen. Az összehangolt munkából kivették részüket a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság és a Budavári Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti Iroda munkatársai, akik a rendőrökhöz hasonlóan vissza-visszatérve ellenőrizték a környéket. Ugyancsak az együttműködés sikerességét támogatták a Menhely Alapítvány diszpécserszolgálatának munkatársai, akik szükség esetén a területileg illetékes utcai szolgálat közreműködésével segítséget nyújtottak a rászorulóknak. Az akciósorozat május 9-én folytatódik: a Népliget és Kőbánya alsó vasútállomás környéke következik. Előtte, április 28-án, vasárnap a Budapesti Közművek folytatja a budapesti tavaszi nagytakarítást: a 4-es a 6-os villamos teljes vonalát (a Széll Kálmán tértől Újbuda-központig, illetve a Móricz Zsigmond körtérig) és környékét kitakarítja, beleértve a Nagykörút környezetében lévő tereket, aluljárókat, járdákat és a közösségi közlekedési megállóhelyeket- tudatták.

A köztisztasági és közrendvédelmi együttműködés 2021-ben indult el a BKK szervezésében: a fővárosi közműcégek, a rendőrség munkatársai és a civilek március és október között tervezetten havonta két-három alkalommal jelennek meg egy-egy fontosabb csomópontban - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!