A Demokratikus Koalíció közleménye

Belföld, 2021.10.15

(OS) - Dobrev Klára: Márki-Zay Péter elutasítja az ingyen energiát a rászorulóktól, én közműminimumot ajánlok!

EP-választás - Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-listavezetője Márki-Zay Péter a tegnapi Greenpeace vitán azt mondta: "abszolút kivágja nálam a biztosítékot, hogy valakinek ingyen energiát adjunk". Ezzel szemben én progresszív baloldaliként azt gondolom: a társadalmi igazságosság jegyében nem hagyhatjuk, hogy emberek fagyjanak meg a saját lakásukban, mert nem telik fűtésre, nem hagyhatjuk, hogy egy gyerek azért ne tudjon fürödni, mert nem telik a családjának vízszámlára.

Én a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltjeként azt képviselem, hogy vezessünk be egy sávos közműdíjat, azon belül pedig egy ingyenes közműminimumot a vízre, a gázra és a villamos energiára. Ez egy sávos rendszer, amelyben ez a mérték mindenkinek alanyi jogon, ingyenesen jár, ha pedig valaki ennél egy kicsit többet fogyaszt, az egy kicsit már fizetni fog érte, ha valaki többet fogyaszt, az többet fog fizetni érte. A leggazdagabbak pénzéből fedeznénk a legszegényebbek rezsijét - Több felelősség fent, több lehetőség lent, ezt jelenti a társadalmi igazságosság a gyakorlatban.

Dobrev Klára
A DK miniszterelnök-jelöltje

Dobrev Klára sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.

Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)

Címkék

Dobrev Klára DK Demokratikus Koalíció
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!