A Magyar Rektori Konferencia közleménye (2. rész)

Belföld, 2018.05.17

    Budapest, 2018. május 17., csütörtök (OS) - A Magyar Rektori Konferencia (MRK) Magyarország V4 elnöksége keretében egy közös, a visegrádi négyek országainak intézményeit összefogó nemzetközi rektori konferenciát szervezett Budapesten 2018. május 17-én az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával. Az esemény lehetőséget adott a négy ország közötti kulturális és oktatási kapcsolatok elmélyítésére, a cseh, lengyel, szlovák és magyar intézmények között meglévő együttműködések megerősítésére, valamint új együttműködési lehetőségek feltárására.

A konferencia délutáni párhuzamos szekciói négy témában négy magyar felsőoktatási intézményben zajlanak: Az egyetemek külső és belső irányítási és vezetési rendszere a V4 országokban (Budapesti Corvinus Egyetem), V4 országok magán felsőoktatási intézményeinek szerepe, relevanciája és felelőssége (Zsigmond Király Egyetem), Gazdaságtudományi képzések együttműködési lehetőségei a 21. században a V4 országokban (Budapesti Gazdasági Egyetem), művészeti egyetemek együttműködési lehetőségei a 21. században a v4 országokban (Magyar Képzőművészeti Egyetem).
A konferencia fő célja, hogy a visegrádi országok felsőoktatási együttműködésének további lehetőségeit megalapozza, új lendületet adva a közös képzési és kutatási programok kialakításának, az oktatók, hallgatók, és kutatók cseréjének, valamint különböző regionális együttműködési programok fejlesztésének.


Kiadó: Magyar Rektori Konferencia

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!