A Magyarország Barátai Alapítvány közleménye

Belföld, 2018.10.17

    Budapest, 2018. október 17., szerda (OS) - Másodszor rendezte meg külföldi újságírók számára, zártkörű konferenciáját a Magyarország Barátai Alapítvány. A rendezvényen 6 ország 11 újságírója vett részt azzal a céllal, hogy a magyar politikai- és közélet kiemelkedő személyeivel való beszélgetések során első kézből értesüljön a magyar gazdaság, kultúra és politika legaktuálisabb kérdéseiről.

A Hungary Today és Ungarn Heute angol, illetve német nyelvű hírportálokat kiadó Magyarország Barátai Alapítvány rendezvényére többek között a Frankfurter Allgemeine Zeitung, a The American Conservative, a Fox News Channel és a National Review munkatársai érkeztek, hogy megismerkedjenek a magyar közélettel és kultúrával.

Vizi E. Szilveszter, a Magyarország Barátai Alapítvány elnöke köszöntőjében kiemelte, a konferencia fő célja, hogy a Magyarországról tudósító, külpolitikával foglalkozó újságírók megismerjék az ország történelmét, a magyarok gondolkodásmódját, és így kontextusba tudják helyezni az aktuális történéseket. Elmondta, hogy a mai világ legnagyobb problémája, hogy nincsen elegendő időnk az egymással való beszélgetésre. Ezért törekszik az Alapítvány hidat építeni Magyarország, a világban élő magyarok és Magyarország barátai között, teret engedve a párbeszédnek.


Kiadó: Magyarország Barátai Alapítvány

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!