A Nagy Imre szobornál tartotta október 23-i megemlékezését a szegedi önkormányzat

Belföld, 2022.10.23

Nagy Imre szobránál tartotta megemlékezését az 1956-os forradalom 66., valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának 33. évfordulója alkalmából Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata.

Október 23-i ünnepi megemlékezés
Vasárnap délelőtt 10. 45-kor ünnepélyes keretek között felvonták az Országzászlót a Városháza előtt, majd a tömeg Nagy Imre szobrához vonult, ahol Dr. Kovács Tamás alpolgármester mondott ünnepi beszédet. Az alpolgármester beszédét, valamint az ünnepi programot követően a képviselők koszorúkat helyeztek el Nagy Imre szobránál. Mint Kovács Tamás elmondta, a forradalom lángja Szegeden kapott szikrát, a szegedi fiatalok bátorságából merítettek erőt szerte az országban. A szegedi egyetemisták ugyanakkor elsőként foglalták pontokba a forradalom későbbi követeléseit. A követelések ma is éppoly aktuálisak, mint egykor voltak - tette hozzá a politikus. Hozzátette: Putyin vonja ki csapatait Ukrajnából és legyen újra béke. Függetlenséget követelünk az állami tévében és rádióban, független bíróságot, valamint azt, hogy csatlakozzunk végre az Európai Ügyészséghez - hangzott el az alpolgármester beszédében, aki az elszabaduló energia árakat, ugyanakkor az inflációt is megemlítette. Hozzátette: Szeretnék tudni, hogy miért kell a városnak a gázért tízszeres, míg az áramáért hétszeres árat fizetnie, amikor Pakson 12 forintért termeljük meg az adófizetők pénzéből. A forint soha nem volt olyan gyenge mint most, az MNB pedig nem képes megvédeni a magyar fizetőeszközt - tette hozzá Kovács Tamás.


A megemlékezésen közreműködtek a Szegedi Nemzeti Színház művészei, Bánvölgyi Tamás, Károlyi Krisztián, valamint Karusz Gergő. Az ünnepségen részt vettek az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskola kórusai, illetve a Szeged Város Kórusegyesület egyesített kórusa is Diamant Ágnes vezényletével. Szintén közreműködött a Fricsay Ferenc Városi Koncertfúvós zenekar Gyimóthi Zoltán karnagy vezényletével.  
(Webrádió)

Címkék

Dr. Kovács Tamás Október 23. Szeged Nagy Imre szobor
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!