A Jobbik ellenáll a kormány lejárató kampányának

Belföld, 2017.03.09

A Jobbik kormányzásra készül, és nem törekszik együttműködésre sem a baloldallal, sem a jelenlegi kormánypárttal – jelentette ki a párt alelnöke egy szegedi sajtóeseményen. Toroczkai László azt is hozzátette, hogy három fontos demográfiai kérdés megoldásra törekednek, ha kormányra kerülnek.

A néppártosodás útjára lépő Jobbik szeretne jobb kapcsolatokat kialakítani az újságírókkal, ezért is rendezték csütörtökön délelőtt azt a sajtóreggelit, melyen kötetlenül lehetett beszélgetni a párt helyi és országos vezetőivel. A felmerült kérdésekre elsősorban Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere, a párt országos alelnöke felelt. Hangsúlyozta, hogy az országgyűlési választási kampány soha nem indult olyan korán, mint most, ami a Fidesznek köszönhető, hiszen olyan durván és aljas módon szálltak bele a Jobbik vezetőibe az utóbbi hetekben, ami előrevetíti a közéleti viták eldurvulását.

Toroczkai szerint jól látszik, hogy a Fidesz fél a Jobbiktól, mert tisztában van azzal, hogy az egyetlen politikai erő, amely alternatíva lehet a jelenlegi kormánnyal szemben. Készül a választási és a kormányprogramjuk, egyre több egyéni jelöltjüket nevezték már meg. Bár kemény dózerolás történik a kormány részéről, az nyilvánvaló, hogy a korrupcióban fuldokló Fidesz nem tudja elhallgattatni a nemzeti oldal kritikáit.

Toroczkai példaként a letelepedési kötvények ügyét hozta fel, hiszen a kormány csak lebegteti a gazdag migránsok beengedését segítő konstrukció megszüntetését, ám a Jobbik következetes marad ebben a kérdésben. Az ellenzéki párt addig nem járul hozzá az alaptörvény módosításához, amíg a letelepedési kötvényeket ki nem vezetik a piacról. A Jobbik álláspontja ugyanis az, hogy sem szegény, sem gazdag bevándorlókat nem szabad beengedni az országba.

A Jobbik alelnöke szerint az illegális bevándorlás ügye csak az egyik égetően fontos megoldásra váró kérdés ma Magyarországon. Szintén demográfiai vonzata van a hazai népesség évtizedek óta tartó csökkenésének, valamint a kivándorlás feltartóztathatatlan áradatának. A készülő pártprogram kiemelten foglalkozik ezekkel a kérdésekkel, de felvet más társadalmi problémákat is. Meg kell oldani a devizahitelesek problémáit, és biztosítani kell a magyar munkavállalók számára az európai szintű béreket.

Ez utóbbi érdekében indították el az úgynevezett béruniós programot. Kelet-európai társpártokkal és szervezetekkel közösen ugyanis azt tervezik, népszavazást kezdeményeznek annak érdekében, hogy az EU minden polgára ugyanolyan szintű bérezésben részesüljön, éljen Belgiumban, Észtországban vagy éppen Magyarországon. A Jobbik számára azonban az elsődleges feladat most az országgyűlési választásokra való felkészülés. Csongrád megye két egyéni körzetében már megnevezték a jelöltjüket (Kiss Attila és Tóth Péter), a másik kettőben pedig a közeljövőben történik meg a jelöltállítás.  

Cikk: Sz. Gy.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!