A római tömegközlekedés és az Alitalia olasz légitársaság dolgozói is sztrájkolnak

Belföld, 2017.02.21

Szerdán az olasz főváros tömegközlekedési dolgozói négy órás munkabeszüntetést tartanak, csütörtökön pedig az Alitalia olasz légitársaság munkavállalói sztrájkolnak, de a járatok egy része már szerdán sem közlekedik.

Az olasz nagyvárosokat és főleg Rómát tüntetésekkel is megbénító hat napos taxis sztrájkot a tömegközlekedési dolgozók munkabeszüntetése követi.

Szerdán reggel fél kilenctől négy órán át leáll a római busz-, villamos-, metróközlekedés, valamint az olasz fővárost szolgáló helyi vasúti járatok is. Az Atac római közlekedési vállalat dolgozói azért sztrájkolnak, mivel úgy vélik, hogy egyre veszélyesebb munkafeltételek között végzik a munkájukat a járművek előrehaladott kora és a közbiztonság romlása miatt is.

Ezzel egy időben az Alitalia belföldi járatai közül elsőként a Szardíniára tartó repülőgépek állnak le, majd csütörtökön az Alitalia többi belföldi és külföldi járatának indulása és érkezése is akadozni fog. A légitársaság a járatok hatvan százalékos törlésével számol. A dolgozók a sztrájkkal a tavaly év végén lejárt kollektív szerződésük megújítását sürgetik, amelyet - az érdekképviseletek szerint - a vállalat egyoldalúan módosítani akar, akár kétezer dolgozó elbocsátásával.

Péntekre a közép-olaszországi Lazio tartomány távolsági buszvonalainak dolgozói hirdettek 24 órás sztrájkot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!