Átadták az idei Kopp-Skrabski-díjakat

Belföld, 2018.06.04

Mihalec Gábor párterapeuta, valamint Czeglédi Budai Katalin és Czeglédi Tibor bútorkészítő iparművész kapta idén a Kopp-Skrabski-díjat - közölte az elismerést odaítélő Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány az MTI-vel. Az elismerést hétfőn adták át a Kopp Mária Intézetben.

A Kopp-Skrabski-díjjal azokat ismerik el, akik sokat tesznek a "társadalom lelki egészségéért, támogató közösségek létrejöttéért, a családbarát szemléletért, mások boldogulásáért és a kívánt gyermekek megszületéséért".

Mihalec Gábor az indoklás szerint saját példáján is munkáján keresztül is sokat tesz a házasság, a gyermekvállalás és a család értékének megerősítéséért és megtartásáért. Vallja, hogy a szeretetkapcsolatok jobbá tételére az embereknek rengeteg eszköze van, és feladatának tekinti, hogy ezeket kutassa, tanítsa.

A házaspárok Kopp-Skrabski-díját elnyerő Czeglédi Budai Katalin és Czeglédi Tibor alkotásait "a népi kultúra és a hagyományok tisztelete, illetve az alkotás és egymás szeretete hatja át". Néprajzi kutatómunkát és hagyományőrző tevékenységet is végeznek, emellett tanfolyamokon adják tovább tudásukat - írták.

A közönségdíjat Sződy Judit négygyermekes szoptatási tanácsadó, a házaspároknak adható közönségdíjat pedig Nagy Péter egyházmegyei közoktatási munkatárs és Nagy Judit kardiológiai asszisztens vehette át - olvasható a közleményben.

A díjátadón Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke reményét fejezte ki, hogy édesanyja, Kopp Mária munkássága nyomán az intézet nemzetközi kutatóintézetté válhat.

Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet elnöke üdvözölte az intézet és az alapítvány közötti szoros együttműködést.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!