Az Agrárminisztérium közleménye

Belföld, 2018.06.21

    Budapest, 2018. június 21., csütörtök (OS) - Továbbra is együttműködik Uganda és Magyarország az agrárium területén.

Az ugandai mezőgazdasági, állattenyésztési és halászati, valamint a földért, lakhatásért és városfejlesztésért felelős miniszterekkel tárgyalt a magyar agrárminiszter, Budapesten.

A találkozón Ssempija Vincent Bamulangaki és Nagy István a két ország mezőgazdasági együttműködéséről szóló keretmegállapodást írt alá. A dokumentum főként az élelmiszerbiztonságra, a halászatra és akvakultúrára, valamint az öntözési technológiára vonatkozó jövőbeni kooperációról szól.

Nagy István hangsúlyozta, hogy Magyarország különleges partnerként tekint Ugandára. Felhívta a figyelmet arra, hogy hazánk komoly szakértelemmel rendelkezik a feldolgozótechnológia terén, amely Uganda számára is hasznos lehet.

Magyarország a világ 6. legnagyobb vetőmagtermesztője. A magyar miniszter kiemelte, hogy hazánk garantálja a hazai mezőgazdasági termelésből származó növényi alapanyagok, vetőmagok és szaporítóanyagok GMO-mentességét, mivel Magyarországon géntechnológiával módosított növényfajta/hibrid köztermesztésben történő felhasználása a hatályos jogi szabályozás alapján nem engedélyezett.

Nagy István közölte, hogy a halgazdálkodás Magyarországon elsőszámú szektor, ezen a területen szintén világszínvonalú szaktudással rendelkezünk. A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Haltenyésztési Kutatóintézetén keresztül, valamint a területen kiemelkedő magyar cégek bevonásával kutatócserék, képzések valósulhatnak meg a jövőben.



Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!