Az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium diákja nyerte a Közgazdasági Diákolimpia 2024-es versenyét

Belföld, 2024.03.27

Dudás Ágoston, az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium diákja nyerte a Közgazdasági Diákolimpia 2024-es versenyét szerdán Budapesten, a Corvinuson. A középiskolásoknak szóló nemzetközi megmérettetés hazai döntőjében 8 település 14 iskolájának 25 diákja mérte össze közgazdasági ismereteit - közölte a Magyar Közgazdasági Társaság az MTI-vel.

A Közgazdasági Diákolimpiát először Csehországban szervezték meg 2016-ban, 2019 óta Magyarország is megrendezi a nemzeti versenyt, és delegálja az országos döntő legjobbjait a nemzetközi döntőbe. A verseny rangját mutatja, hogy a 2017-es, kezdeti 4000 résztvevőről 2023-ra már csaknem 80 ezerre emelkedett a versenyben részt vevő diákok száma. Az indulás óta négy kontinens 21 országából összesen 350 ezer diák mérette meg közgazdasági tudását e versenyen - írták.

A Közgazdasági Diákolimpia idei versenyfelhívására mintegy 30 település - köztük a vajdasági Zenta és a felvidéki Érsekújvár - csaknem félszáz iskolájából jelentkeztek a közgazdaságtan iránt érdeklődő középiskolás diákok. Közülük a szerdai, budapesti döntőben 8 település 14 iskolájának 25 diákja mérte össze tudását. Az országos döntő két fordulóból állt: délelőtt egy írásbeli teszten mérkőztek meg egymással a diákok, és közülük a legjobban teljesítő 10 tanuló szóbelizett délután a neves közgazdászokból álló zsűri előtt.

A Közgazdasági Diákolimpia első három helyezettje: 1. Dudás Ágoston (ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium, Budapest); 2, Madár Gergely (Németh László Gimnázium, Budapest); 3. Andrási Szabolcs (Kecskeméti SZC Kada Elek Technikum, Kecskemét). Hármukon kívül, negyedik és ötödik helyezettként Páli Ádám (Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium, Kőszeg) és Kettős Kristóf (Andrássy György Katolikus Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégium) képviselheti Magyarországot szeptemberben Görögországban, a verseny angol nyelvű nemzetközi döntőjében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!