Az Orbán-kormány ellen tüntettek a Dugonics téren Szegeden

Belföld, 2018.05.05

Kemény kormánykritika hangzott el azon a szombat esti szegedi tüntetésen, melyen az ellenállás új formáiról is beszéltek a szónokok. A Talpra Szeged!- folytatás és civil háló megszervezése nevet viselő rendezvényen mintegy 150-en vettek részt.

Tüntetés Szegeden - 2018.05.05.
Civil hálózatot építenének, egységbe fognák a polgári kezdeményezéseket, illetve az ellenzéki erőket azok a szónokok, akik a szegedi Dugonics téren léptek az ellenzéki demonstráció részvevői elé szombaton este. Az esemény első szónoka Gulyás Balázs aktivista volt, aki az Orbán-rezsim korrupciójáról, hataloméhségéről, demokráciaellenességéről beszélt. Ezúttal sem kímélte e kormánypártot, hosszasan ecsetelte a hatalmi ágak leépítésének folyamatát, a kisemberek kisemmizését, az EU-tól való távolodás veszélyeit. Példaként említette: miközben a kormány arról beszél, hogy Magyarország milyen jól teljesít a gazdaság területén, nincs céldátuma az euró hazai bevezetésének, az egészségügy és az oktatás romokban, a szociális ellátórendszer pedig nem működik.

Orbán Viktor és miniszterei saját céljaikra használják a közmunkások százezreit, közben lenézik őket. Gulyás Balázs az új arisztokrácia urizálásáról és arroganciájáról is ejtett néhány szót. Felhívta a figyelmet a kormány uszályában dolgozó lakájmédia hazugságaira. A közmédia, az Origo, a TV2 és további kormányhoz közeli sajtóorgánumok nyíltan hazudnak a migráció, az Európai Unió és a külpolitikai ügyeiben. Lényegében hazugsággyárakká váltak azok a sajtótermékek, melyeket közpénzből finanszíroz a kormány, s melyeknek lényegében semmi más feladatuk nincs, mint eladni azt a kirekesztő, gyűlöletkeltő kommunikációt, melyet a kormányzat folytat.

Az esemény főszervezője, a szegedi egyetemista Tarnay Kristóf Ábel is a korrupciót, az uniós források elsíbolását vetette a kormány szemére. Ő főként a civil ellenállás megszervezését, a politikai ellenzék és az ellenzéki érzelmű szavazók jobb együttműködését tartotta kívánatosnak. Bejelentette, hogy hálózatépítésbe kezdenek annak érdekében, hogy mindenkit egységbe fogjanak, akik tenni szeretnének a magyar demokráciáért valamit. Már elkezdődött az aláírásgyűjtés a tisztességes közmédiáért, mert tűrhetetlen az, ami a közpénzből fenntartott MTVA-ban történik. Tarnay Kristóf Ábel a demonstráció végén bejelentette, hogy újabb ellenzéki demonstrációk lesznek, a legnagyobb május 8-án a Kossuth téren, a Parlament alakuló ülése alkalmából. Demonstrációk lesznek, a legnagyobb május 8-án a Kossuth téren, a Parlament alakuló ülése alkalmából.
(Webrádió)

Galériánk

Tüntetés Szegeden - 2018.05.05. Tüntetés Szegeden - 2018.05.05.
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!