Bölcsődefejlesztés kezdődött Nyíregyházán

Belföld, 2018.07.17

Európai uniós támogatás segítségével, csaknem 238 millió forintból négy bölcsőde újul meg Nyíregyházán - közölte a városháza sajtószolgálata kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a Területi Operatív Program pályázatán elnyert, százszázalékos támogatást három bölcsőde esetében infrastrukturális fejlesztésekre és eszközbeszerzésre, egy bölcsődében pedig eszközbeszerzésre használják fel.

A beruházás keretében az Aprajafalva, az Őzike és a Micimackó bölcsődét akadálymentesítéssé alakítják át, kicserélik a belső ajtókat, kifestik a helyiségeket, felújítják és korszerűsítik a főzőkonyhákat, a belső burkolatokat, lecserélik a beépített bútorokat. Az egyik intézményben emellett - az energetikai korszerűsítés keretében - hőszigetelést kapnak a homlokzatok, felújítják a fűtési rendszert, valamint a teraszt, a lépcsőket és a járdákat is.

A Napsugár bölcsődében a nevelő-fejlesztő munkához és a gyermekek készségeinek fejlesztéséhez szükséges beltéri és kültéri eszközöket vásárol az önkormányzat.

A várhatóan őszig tartó beruházás idején az érintett bölcsődék zavartalanul nyitva tartanak, a nyári zárva tartási idő alatt pedig az ügyeletes bölcsődékben biztosított a gyermekek napközbeni ellátása.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!