Budapesti campusszal bővült az Apor Vilmos Katolikus Főiskola

Belföld, 2017.12.15

Új, budapesti campusszal bővült az Apor Vilmos Katolikus Főiskola, az épületegyüttes pénteken adták át ünnepélyes keretek között. Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára kiemelte: jövőre 5 százalékkal nőnek a felsőoktatásban a keresetek.

Az államtitkár kifejtette: tavaly 15 százalékkal, idén szintén 5 százalékkal nőttek a bérek, s 2010 óta összesen 27 százalékkal bővülnek a keresetek a felsőoktatási szférában.

Hozzátette: jövőre a terület 37 milliárdos plusszal számolhat, amelyből 15 milliárd forintot kutatás-fejlesztési célokra fordítanak majd. Az a cél, hogy a felsőoktatásban megjelenő szellemi tartalom világszínvonalú legyen - mutatott rá Rétvári Bence.

Libor Józsefné, a főiskola rektora közölte: a korszerűen felszerelt épület, amely hallgató- és oktatóbarát, új képzések, konferenciák helyszíne lesz majd.

Beer Miklós, váci megyéspüspök kiemelte: az a nevelő-oktató küldetés, amit a főiskola teljesít, határokon átnyúlik és az egész magyar pedagógus nemzedéknek lehetőséget kínál a felkészülésre.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!