CPAC - Orbán Viktor: Magyarország konzervatív sziget az európai progresszív liberális óceánban

Belföld, 2024.04.25

Magyarország konzervatív sziget az európai progresszív liberális óceánban - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a CPAC Hungary konferencián csütörtökön Budapesten.

Orbán Viktor az Alapjogokért Központ által szervezett rendezvényen hangsúlyozta: Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában, ami szokatlan, hiszen egy tízmilliós országról van szó, amely szerény hadsereggel és középerős GDP-vel rendelkezik.

Úgy vélte: leginkább talán az vált ki érdeklődést, hogy miközben "egész Európát elöntötte egy progresszív liberális óceán", itt "csodák csodájára megmaradt egy konzervatív sziget, egy island of difference, amely dacol a liberális dagállyal, a brüsszeli égzengéssel és a washingtoni hurrikánnal." "Sőt nemcsak dacol, hanem túlél, sőt boldogul, sőt sikeres, sőt győz, és újra és újra győz" - tette hozzá.

Kiemelte: a CPAC budapesti rendezvénye egy olyan konzervatív konferencia Európában, amit nem akarnak betiltani, amelynek a szervezőit nem fenyegetik meg, és amelyre nem hívják rá a rendőrséget, mint ahogyan múlt héten történt Brüsszelben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!