Czermann János: a felsőoktatásból is várjuk területvédelmi tartalékosok jelentkezését

Belföld, 2024.06.20

A Honvédelmi Minisztérium a felsőoktatásból is várja területvédelmi tartalékosok jelentkezését - mondta a Honvédelmi Minisztérium stratégiáért és humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten.

Czermann János a Bálna Honvédelmi Központban, a HM területvédelmi tartalékosok toborzókampányának rendezvényén emlékeztetett arra: Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter hétfőn jelentette be, hogy "Szeretem, megvédem!" mottóval országos toborzókampányt indítanak, amelynek célja, hogy minél többen ismerjék meg a területvédelmi tartalékos szolgálat által kínált lehetőségeket.

Hozzátette, a tartalékos katonai szolgálat összeegyeztethető a civil élettel is, és akár a felsőoktatási tanulmányok mellett is bárki lehet területvédelmi tartalékos katona.

Kiemelte: a felsőoktatási intézmények hallgatói havi 160 ezer forint tartalékos ösztöndíjra pályázhatnak, de az ösztöndíj mértéke akár 350 ezer forint is lehet, ha a jelentkező a tanulmányok befejezése után szerződéses vagy hivatásos katonai jogviszonyt vállal.

A felsőoktatási intézménybe jelentkezők számára továbbra is nyitva áll a lehetőség, hogy legalább hathavi szolgálatvállalás esetén felvételi többletpontokat szerezzenek - mondta a helyettes államtitkár.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!