DK: a kormány az emberek bankszámláin lévő pénzekre "ácsingózik"

Belföld, 2023.07.19

A Demokratikus Koalíció (DK) politikusa szerdán azzal vádolta a kormányt, hogy az emberek bankszámláin lévő pénzekre "ácsingózik".

Varju László Varju László a DK energia- és rezsiügyi árnyékminisztere online sajtótájékoztatóján a Gazdaságfejlesztési Minisztérium államtitkárának a Kossuth Rádióban elhangzott nyilatkozatára hivatkozott, amiben az Túri Anikó arról beszélt, hogy érdemes lenne megmozgatni a lakossági folyószámlákon tartott 6-7 ezer milliárd forintot.

"A kormány tehát a sok lopás miatt előbb elvesztette az EU-s pénzeket, utána megszorításokkal, adó- és áremelésekkel, különadókkal szipolyozta ki a magyar vállalkozások és családok költségvetését, most pedig már az emberek bankszámláin lévő pénzekre ácsingózik." - fogalmazott a DK frakcióvezető-helyettese. "El a kezekkel a magyarok bankszámláitól, el a kezekkel a magyarok fizetésétől és nyugdíjától! - szólította fel a kormányt.

Szerinte ez a "vörös vonal", amit nem szabad átlépni, mert ha a kormány a "magyarok utolsó forintjaihoz is hozzányúl", akkor "itt kő kövön nem fog maradni".



Arra figyelmeztette a kormányt, ne is beszéljenek arról, hogy a bankszámlákon lévő pénzt akarják megmozgatni. Szerinte ugyanis mindenki tudja, hogy ez a mozgás milyen irányú szokott lenni. "A pénzünket elveszik, hogy aztán a végén a leggazdagabb fideszes oligarcháknál kössön ki" - jegyezte meg.

Kijelentette: "a magyarok megmaradt pénzének" biztonságát csak a kormányváltás garantálná, mert a Dobrev Klára vezette árnyékkormány nem elvenni akarja a magyarok fizetését és nyugdíját, hanem emelni.
(MTI)

Címkék

Demokratikus Koalíció DK Varju László
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!