DK: a nagycsaládosok automatikusan kapják meg a rezsikedvezményt!

Belföld, 2022.08.03

A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli, hogy a nagycsaládosok igénylés nélkül, automatikusan kapják meg a rezsikedvezményt.

Kálmán Olga frakciószóvivő szerdai online sajtótájékoztatóján azt mondta: bár a nagycsaládosoknak jár a rezsikedvezmény, azt mégis igényelniük kell a kormányhivatalban.

Szerinte azonban "hivatalos ügyeket elintézni gyakorlatilag lehetetlen ebben az országban". Nem véletlen, hogy eddig a jogosult háromszázezer családból mindössze huszonhatezren éltek a lehetőséggel - mutatott rá.

Sokan ugyanis nem kaptak tájékoztatást, vagy nem áll módjukban a következő napokan a kormányhivatalban tölteni - fogalmazott. Ők tragikus helyzetbe kerülhetnek - jelentette ki.

A politikus rámutatott: az állam tisztában van vele, hogy ki a nagycsaládos, hiszen ez már a családi pótlék utalásából is nyomon követhető. Szerinte azonban a kormánynak nem áll érdekében megkönnyíteni ezeknek az embereknek az életét.

Kálmán Olga úgy fogalmazott: "elképesztő, hogy a magát állandóan családbarátnak nevező kormány milyen megalázó módon bánik valójában a magyar családokkal". Szerinte ideje lenne érdemi segítséget nyújtani az embereknek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!