DK, Párbeszéd: a tatabányai önkormányzatnak megtiltották, hogy a lakosságot tájékoztassa

Belföld, 2022.01.14

A tatabányai önkormányzatnak teljes egészében megtiltották, hogy a lakosságot tájékoztassa - állítja a település polgármestere.

Szücsné Posztovics Ilona (DK-Jobbik-LMP-MSZP-Momentum-Párbeszéd) pénteken online sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: Schmidt Csaba, a Fidesz-KDNP tatabányai frakcióvezetője és a "vele szövetséges" független képviselők arról döntöttek, hogy minden, a lakossági tájékoztatással kapcsolatos szerződést fel kell mondani. Ez érinti a város honlapjának működését, a közgyűlések tévés közvetítését, a hirdetéseket, illetve a projektzáró rendezvényekhez kapcsolódó tájékoztatásokat is - emelte ki.

A polgármester kijelentette, hogy a rendelet az alaptörvényt, az önkormányzatokról szóló törvényt és a tatabányai lakosság tájékoztatáshoz való alapvető jogát is sérti.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője azt mondta, Tatabánya nem hallgat el, ahogy az ország sem fog elhallgatni, mert végre szabadságot és igazságot akar.

Úgy fogalmazott: Orbán Viktor miniszterelnök mindent megtett az elmúlt 12 évben azért, hogy a magyar emberek ne jussanak megfelelő információhoz, hogy "ne jusson el hozzájuk az igazság". Ami Tatabányán történik, az az ország ügye, mert a Fidesz "erőszakkal megpróbál elhallgattatni egy szabad várost" - jelentette ki.

Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője azt mondta, az elmúlt tíz évben "Orbán Viktor és csatlósai egymás után szállták meg a független média intézményeit", zárták ki az információból a magyarokat. Tatabánya ügye szimbolikus és azt is meg fogja mutatni, hogy hogyan kell ellenállni "ennek az elnyomó hatalomnak" - jelentette ki.

Konczer Erik, a Komárom 1-es választókerületében induló ellenzéki képviselőjelölt azt mondta, a jövőben alternatív formában, online és kézből terjesztett, "szamizdat" kiadványokban fogják értesíteni Tatabánya lakóit a város ügyeiről.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!