Eddig csak bontottak, de rövidesen építeni is fognak az újszegedi ligetben

Belföld, 2018.05.10

Szeged önkormányzata 2018-ban a zöldváros fejlesztési program részeként több városrészben felújítja a köztereket, közösségi tereket, zöldterületeket. Ezek közül elsőként az újszegedi Ligetben került sor a munkaterület átadására február végén.

Újszegedi Erzsébet Liget felújítása terv - 2018.05.10.
A média munkatársai a helyszíni tájékoztatás és az átadott térkép, illetve a területre kihelyezett információs tábla alapján ismereteket szerezhettek a beruházás részleteiről. Megnézhették, hol alakítja ki a kivitelező a közösségi sportolás feltételeit: a futópályákat, edzőpontokat, gyaloglópályát, kültéri fitneszparkot, és megújuló sportpályákat.   

Már jól látszanak a két új futópálya nyomvonalai, ami az egyik legfontosabb része a beruházásnak. Fontos, hogy kényelmes és kulturált körülmények várják a sportolni vágyókat, ezért a szintén megújuló szabadtéri színháznál egy értékmegőrzőt alakítanak ki, hogy a futók itt biztonságban elhelyezhessék a holmijukat. A kerékpárosok is jobb közlekedési lehetőségekhez jutnak a rekonstrukcióval, hiszen kétsávos bicikliút létesül.

Tizennyolc kilométeres öntözőrendszert alakítanak ki, hogy az ide telepített több ezer új növények számára megfelelő nedvességet biztosítsanak. Tanösvényeket alakítanak ki, madáretetőket, itatókat és porfürdőket alakítanak ki. Lesznek kutyafuttatók külön a kistestű, és a nagyobb kutyák számára. A lakossági igényeknek megfelelőn térfigyelő kamerákat is felszerelnek, és korszerűsítik a közvilágítást.

Átépítik a termálkút kerítését, felújítják a Liget területén található szökőkutakat. Eközben a kivitelező a fősétányon a gyalogos forgalmat korlátozott feltételekkel fenntartja, az SZTE teniszpálya és a templom megközelíthető marad. Zárva tart viszont egész nyáron a szabadtéri színpad és a Játékok kertje.

Teljesen felújítják az Újszegedi Szabadtéri Színpadot illemhellyel és zajvédelemmel, a „Középfölde” nevű büfével együtt. Fontos, hogy a büfé egész nap nyitva lesz, így a futásból visszatérők ehetnek, ihatnak itt, ha kedvük tartja. Az új térbútorokon bárki megpihenhet majd, ugyanakkor az úgynevezett Játékok kertjében egy zárt területen a legkisebbek számára készül egy egészen különleges építmény. A ligetben honos levéldarázs alakjára mintáznak ugyanis egy nagy faépítményt, amelyben számos játék lesz majd. A beruházás befejezését őszre ígérik a szakemberek.   
(Webrádió)

Galériánk

Újszegedi Erzsébet Liget felújítása terv - 2018.05.10. Újszegedi Erzsébet Liget felújítása terv - 2018.05.10. Újszegedi Erzsébet Liget felújítása terv - 2018.05.10.
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!