Egy héten belül három visszapillantó-törés miatt emeltek vádat Pécsen

Belföld, 2017.06.22

Egy héten belül három olyan ügyben emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség, amelyekben "közlekedési nézeteltérések" miatt autók visszapillantó-tükreit törték vagy rúgták le.

A Baranya Megyei Főügyészség közleményei szerint tavaly novemberben két férfi Pécsen a piros lámpánál szállt ki a kocsijából és kezdett trágárul vitatkozni a mögöttük közlekedő autóban utazó férfival és nővel. Amikor a lámpa zöldre váltott, a vádlott egy mozdulattal lerúgta a visszapillantó tükröt, amellyel 75 ezer forintos kárt okozott. Ellene garázdaság miatt emeltek vádat.

Egy másik esetben a közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emeltek vádat egy férfi ellen, aki februárban egy "családi rendezvényről" tartott hazafelé ittasan. Az ügyészség szerint a vádlott egy családi ház udvaráról még egy sportcipőt is ellopott, majd utca közepén folytatta útját. Ott egy autó csak fékezve és a szembelévő sávba sorolva tudta kikerülni, ezért a sofőr rádudált az ittas vádlottra. A férfi válaszul súlyos táskáját meglendítve letörte a gépkocsi jobboldali visszapillantóját.

Egy másik közlemény szerint Pécsen, egy belvárosi kereszteződésnél áprilisban történt koccanás után kezdett el fenyegetőzve kiabálni egy férfi a mögötte lévő autó sofőrjével, miközben tenyérrel a kocsi tetejét és szélvédőjét ütötte és lerúgta egyik visszapillantóját - ismertették. Ellene is garázdaság miatt emeltek vádat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!