Elképesztő felhozatal a Classic Car Show & Expo-n

Belföld, 2024.04.20

Összesen több milliárd forint értékben érkeztek autók a Pappas Auto Classic Show & Expo-ra, amelynek első napjára már kitehették volna a megtelt táblát, annyian zarándokoltak el megnézi a legendás Mercedeseket.

Mercedes-Benz 300SL Gullwing

A rendezvény közösségi oldalán azt írják, hogy a kiállítás alapgondolata olyan emberek fejében fogalmazódott meg, akik szerelmesek a Mercedes-Benz márkába. Ez a filozófia abszolút tetten érhető volt a kiállítás tematikáján, hiszen gyakorlatilag nincs olyan legendás Mercedes, amelyből ne állítottak volna ki legalább egy darabot. A kétnapos rendezvény egyébként közel 5000 nm2-en, kül- és beltéren egyaránt mutatja be a méltán népszerű német márka 100 legendás Mercedes-Benz klasszikusát. 

A figyelmes szemlélődő az oldtimerek mellett a mai modern Mercedeseket is szemügyre veheti a vasárnap estig tartó, Szegeden eddig még soha látott, a német márka legendáit felvonultató kiállításon. Talán sokunknak lógtak poszterek a falon és olyan szupersportautók voltak rajta, mint a kiállításon is látható Mercedes-Benz SL 65 AMG Black Series, az elképesztően ritka és méregdrága Mercedes-Benz 300 SL Gullwing, a legendás "sirályszárnyas" vagy a Mercedes-Benz 190E Evolution II. 


A Pappas Auto Classic Show & Expo-n kiállított sirályszárnyas Mercedes-Benz az egyik legvágyottabb autó az oldtimer járművek szerelmesei számára, ami nem is csoda, hiszen a járműgyártás bizonyosan egyik legszebb példánya. A Pick Aréna Akadémiai csarnokában 2 napig vendégeskedő ritkaság ára elérheti akár az 1 milliárd forint körüli összeget is, egy gyűjtő számára pedig felbecsülhetetlen. 

A kiállításon látható Gullwing-et 1954-ben gyártották és 1955-be helyezték forgalomba, különlegessége a "rudge" kerék és a "sperrdifi", valamint az 5 sebességes váltó. Egy verseny során ugyan összetört, de a 90-es években hiányos, romos állapotban Hans Kleissl tulajdonába került, aki Németország legnagyobb 300 SL gyűjtője. 2013-ben eladta, majd egy magyar tulajdonoshoz került, aki a HK-Engineering céggel teljesen felújítatta. Az oldtimerek Szent Gráljának is nevezett autó motorja 225 lóerő leadására képes, amellyel 217 km/h-ás végsebességet tud elérni, mindenképpen érdemes megnézni, hiszen makulátlan állapotban állították helyre. 

Rengeteg különleges autó akad a kiállításon, de az egyik mégis kuriózumnak számít, hiszen a W124-es Mercedes-Benz E osztály a Budapesti Rendőr-főkapitányság kötelékében teljesített szolgálatot. A jármű delegációs felvezető autó volt és BRFK tiszteket is szállított. Az eredeti állapotában restaurált jármű tulajdonosa megőrizte az autó történetét, már 6 éve boldog tulajdonosa a nem mindennapi rendőrautónak. 

A vasárnap estig tartó kiállításon rengeteg a látnivaló és nem csak bel- de kültéren is egyaránt. A parkolóban számos oldtimert, valamint hatalmas papucsokkal felszerelt G osztályú Mercedest is megcsodálhatunk, nem is beszélve arról a B180-as Mercedesről, amely először gördült le a Kecskeméti Mercedes-Benz Gyár gyártósoráról. A piros B osztályú Mercedest 2012-ben gyártották. Ugyanakkor megtekinthetőek az egykoron rendkívül népszerű Dallas sorozatból megismert Ewing család legendás Mercedesei is. 

Mi a magunk részéről azt ajánljuk, aki kicsit is szereti a csillagos márkát vagy az autókat, mindenképpen látogasson el a Pappas Auto Classic Car Show & Expo-ra. 
(Webrádió)

Címkék

Pappas Auto Classic Show & Expo Szeged Mercedes-Benz

Galériánk

Mercedes-Benz 300SL Gullwing Mercedes-Benz 300SL Gullwing
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!