Elmarad a Szegedi Nemzetközi Tisza Halfesztivál

Belföld, 2024.05.24

Idén biztosan nem lesz Szegedi Nemzetközi Tisza Halfesztivál, amelyről a szervezők tájékoztattak a rendezvény közösségi oldalán keresztül.

XXIII. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál Mint írják, alapos mérlegelés után döntöttek végül úgy, hogy 2024-ben nem szervezik meg a Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivált, amely a város egyik legjelentősebb gasztronómia rendezvénye, minden évben több ezren vesznek rajta részt.

A rendezvény elmaradása sokaknak fájó pont lehet, hiszen a Tisza két partja rendre benépesült halfőző csapatokkal, baráti társaságokkal, céges munkatársakkal. A halászléfőző társaságok remekeit pedig Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács által alapított Halfőző Érdemrend fokozataival ismerték el. 

A vízi rondellán felállított hatalmas bográcsokban minden évben ott rotyogott a hallé a kilátogató több ezres tömeg legnagyobb örömére. A hatalmas üstökbe a szegedi boszorkány az égből pottyantotta be a paprikát, míg a hagyma kizárólag Makóról érkezhetett a Maroson át tutajjal. 

Az utóbbi években néhányan kritikával is illették a fesztivált, a halészlé minősége, valamint árai miatt. 

A Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál ugyanakkor minden évben összehozta a szegedieket és a hallé iránt rajongó embereket az ország minden szegletéből, hogy a híres szegedi halászlé főzési hagyományokat tovább örökítse és népszerűsítse a halat, mint finom és egészséges ételt. 

Önnek hiányozni fog a szegedi halfesztivál?
 
 
 
Szavazok

(Webrádió)

Címkék

Szegedi Halfesztivál Szegedi Nemzetközi Tisza Halfesztivál Elmarad
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!