Évértékelő - MSZP-Párbeszéd: hazugságbeszéd volt

Belföld, 2018.02.18

Hazugságbeszédként jellemezte a kormányfő évértékelőjét az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje vasárnap Budapesten. Karácsony Gergely sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: "soha még ilyen nyolc évet Magyarországnak".

A Párbeszéd társelnöke szerint a Fidesznek nem Magyarország, hanem a magyar emberek pénze az első és a kormányfőnek semmi oka arra, hogy büszke legyen az elmúlt nyolc évre.

Hozzátette: a beszéd arról a fideszes gondolkodásról szólt, amely az elmúlt nyolc évben tönkretette Magyarországot.

Ha valóban Magyarország sorsa lenne fontos a kormánynak, akkor Orbán Viktor számba vette volna, hogy az elmúlt nyolc évben hova jutott az ország gazdasága, oktatása és egészségügye - közölte, rámutatva, hogy siralmas adatok jellemzik ezeket a területeket.

A miniszterelnök-jelölt azt mondta, a bevándorlás fontos kérdés, de Magyarország jelenleg nem egy bevándorló-, hanem egy kivándorlóország, mivel az elmúlt években a Fidesz politikája miatt több mint félmillió fiatal hagyta el az országot.

A miniszterelnök nem beszélt arról, hogy Magyarországot átjárja a korrupció és a saját családtagjai is érintettek - tette hozzá.

Karácsony Gergely ismét felszólította Orbán Viktort, hogy ne bújjon el a vita elől. Akinek igaza van, az képes vitában is megvédeni saját igazát és nemcsak a saját közönsége előtt beszél - jegyezte meg.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke azt mondta: "ez egy közepes méretű szocialista nagyvállalat igazgatójának a termelési beszéde volt néhány hamis, álságos illúzióval megspékelve".

Az ellenzéki politikus - aki Orbán Viktor utolsó, miniszterelnökként elmondott évértékelőjeként jellemezte a beszédet - azt mondta, a Fidesz virtuális világot épített, amelynek semmi köze ahhoz a Magyarországhoz, ahol emberek milliói élnek.

Nem Magyarországról, hanem kétmillió Fidesz-szavazóról szól a politika - hangoztatta.

Molnár Gyula hangsúlyozta, el kell szakadni attól, hogy Magyarországon csak néhány ember kiváltságos és gyarapszik. Az MSZP-Párbeszédnek csak az ország, csak az emberek és nem a hatalom a fontos - közölte.

Volt kérdés arról, hogy a miniszterelnök szerint van olyan párt, amelyik idegenlégióst igazol a listavezetői székbe, miniszterelnök-jelöltnek hívatja magát, pedig mindenki látja, csak egy "csődgondnok", akinek az jutott történelmi feladatul, hogy kivezesse az MSZP-t a parlamentből.

Karácsony Gergely közölte, nem idegenlégiósnak, hanem szövetségesnek tartja magát. Úgy folytatta: hisznek a szövetségben és nem diktálnak egymásnak, nem az erőszak politikáját folytatják, mint Orbán Viktor. Az a céljuk, hogy közösen kiejtsék Orbán Viktort a kormányzásból - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!