Fidesz: azok fizessék a Czeglédy-ügyben a kártalanítást, akik a kárt okozták!

Belföld, 2017.10.20

Azok fizessék a Czeglédy-ügyben megkárosított diákok kártalanítását, akik a kárt okozták, Czeglédy Csaba cége, az MSZP és a DK - ismertette javaslatát Pócs János, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Közölte: frakciótársával, Boldog Istvánnal nyújtott be módosító indítványt a Czeglédy-ügy károsultjainak rendkívüli kárrendezéséről szóló kormánypárti határozati javaslathoz.

A politikus emlékeztetett: a "Czeglédy-féle botrányban" a gyanú szerint mintegy 3 milliárd forintos költségvetési csalás történt. Ám ennél is súlyosabbnak nevezte, hogy azoknak a fiataloknak, akik életükben először dolgoztak, a munkával kapcsolatban az az első benyomásuk, hogy nem kapták meg a bérüket. Ezért szorgalmazta mielőbbi kártalanításukat.

Pócs János szerint azonban jogos elvárás, hogy ne az adófizetők állják a kárrendezést, hanem azok, akik a kár okozói.

Indítványuk úgy módosítaná a határozati javaslatot, hogy az Országgyűlés azt kérné: a kormányzat által biztosított kártalanítás után a kabinet maradéktalanul érvényesítse a kárrendezésre kifizetett összeg megtérítését a Human Operator Zrt.-től. Ha pedig a társaság ezt nem teszi meg - és bizonyított, hogy a bűncselekménnyel szerzett vagyon pártfinanszírozási célt szolgált -, a kormány tegyen lépéseket azért, hogy a követelés Czeglédy Csaba pártcsaládja tagjainak, az MSZP-nek és a DK-nak biztosított állami támogatásokból legyen érvényesíthető - olvasható a parlamenti honlapon elérhető javaslatban.

Pócs János sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: "Czeglédy Csaba ezeknek a pártoknak a képviselője, kölcsönösen kiállnak egymásért, az ellopott pénzekből pedig az MSZP és a DK kampányát akarták finanszírozni feltehetőleg".

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyik eljárás.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!