HIBAIGAZÍTÁS - OGY - Krónika 2. rész (napirend előtt: klímaváltozás, egészségügy, migráció; eskütétel)

Belföld, 2019.12.03

Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a december 2-án 15.58 órakor kiadott, OGY - Krónika 2. rész (napirend előtt: klímaváltozás, egészségügy, migráció; eskütétel) című anyagunk utolsó blokkjában javítottuk Soltész Miklós tisztségét, így a blokk helyesen:



Nemzetiségi szószóló a Rába-vidék jövőjéről

Kissné Köles Erika szlovén nemzetiségi szószóló a szlovén Rába-vidék jövőjéről beszélt; népcsoportja köszönetét fejezte ki a nekik nyújtott támogatásért.

Hangsúlyozta: céljuk az identitás megtartása, a helyben maradás és biztos megélhetés mellett az, hogy 21. századi körülményeket teremtsenek a térségben élőknek.

Válaszában Soltész Miklós, a M i n i s z t e r e l n ö k s é g egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára azt emelte ki: jó döntés volt megteremteni a nemzetiségek parlamenti képviseletét, aminek eredményeként útmutató jellegű támogatási rendszert sikerült kialakítani, e népcsoportokkal közösen.

Célnak a nemzetiségek és a határon túli magyarság megmaradását nevezte az államtitkár, az önkormányzatiság, az oktatás és a kultúra terén elért eredmények és az együttélés fontosságát hangsúlyozva.


Felhívjuk tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy a hitelesség érdekében a javításokat hajtsák végre a felhasznált anyagon!
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!