Időjárás-jelentés

Belföld, 2014.12.20

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Az időjárási helyzet Európában

------------------------------

A Skandináv-félsziget fölött nagy méretű, markáns ciklon örvénylik, amely meghatározza szárazföldünk nagy részének időjárását. Észak- és Nyugat-Európában változékony, gyakran erősen felhős az idő, többfelé esik az eső, záporeső, az északkeleti tájakon havazik. Ugyanakkor délen, délkeleten inkább anticiklonális hatások érvényesülnek, a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk nyugati, középső és déli tájain általában 8 és 18 fok között változik. Ennél hidegebb az idő keleten és északon, ahol általában 0 és +7, de a Skandináv-félsziget északi részén napközben is csak -2, -9 fokot mérnek. A Kárpát-medencén az esti, éjszakai órákban egy újabb hidegfront vonul át, amely mögött vasárnap napközben ismét száraz, kissé hidegebb léghullámok érkeznek fölénk.



Várható időjárás az ország területén vasárnap estig

---------------------------------------------------

Szombaton az ország nagy részén kevés lesz a felhő, csak késő délután növekszik meg északnyugaton a felhőzet, és ott néhol kisebb eső is lehet. Éjszaka tovább növekszik, majd hajnalban északnyugat felől gyorsan csökken a felhőzet. Az ország déli felében többfelé, másutt elszórtan valószínű eső, zápor, néhol esetleg zivatar, a helyekben pedig hózápor is előfordulhat. Vasárnap reggel keleten is csökken a felhőzet, a nap nagy részében az időnként megnövekvő felhőzet mellett sok napsütésre számíthatunk, legfeljebb egy-egy zápor alakulhat ki. Az északnyugati, nyugati szél napközben megerősödik, szombaton néhol, vasárnap többfelé viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 6 és 10 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!