Időjárás-jelentés

Belföld, 2017.03.28

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Európa északkeleti részén ciklonok határozzák meg az időjárást, így Lappföld és a Kelet-európai-síkság környezetében borult az ég, az itt elhelyezkedő frontrendszer hatására többfelé havazik. Az Atlanti-óceán fölött ugyancsak ciklon örvénylik, melynek peremén a Brit-szigeteken, illetve Nyugat-Franciaországban szintén több a felhő. Kontinensünk nagy részén ugyanakkor magasnyomás uralkodik, középpontjával a Kárpát-medence felett. Közép-Európában túlnyomóan derült az idő, a napsütés hatására a kora délutáni órákra 14 és 22 fok közé melegszik a levegő. Svédország egyes vidékein továbbra is a megszokottnál magasabban - 13 és 19 fok között - alakul a csúcshőmérséklet, a Skandináv-félsziget északi részén azonban napközben is fagypont közeli értéket mérnek. Szerda estig a Kárpát-medence időjárását a már említett anticiklon alakítja, folytatódik a túlnyomóan derült, száraz idő, szerdán késő délutántól az északi területek fölött lehet kissé több a felhő.



Várható időjárás az ország területén szerda estig

-------------------------------------------------

Túlnyomóan derült időre számíthatunk, csak szerda késő délután északon lehet több a felhő. Csapadék nem várható. Az élénk nyugati szél éjszakára mérséklődik, majd szerdán megélénkül, északon megerősödik az északnyugati, nyugati szél.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +5 fok között alakul, de a magasabban fekvő helyeken 5 fok fölötti hőmérséklet is lehet, illetve a fagyzugos területeken gyengén fagyhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 19 és 23 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!