Időjárás-jelentés

Belföld, 2018.01.18

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Továbbra is változékonyság jellemzi Európa időjárását. Hajnalra egy újabb gyorsmozgású peremhullám érte el a nyugati partvidéket. Mozgását vegyes halmazállapotú csapadék és erős nyugati szél kíséri. Ciklon okoz felhős és csapadékos időt a Fekete-tenger térségében is. A két alacsonynyomású rendszer között átmenetileg kevesebb a felhő, hosszabb időre is kisüt a nap. A hőmérséklet alakulásában sem történt az elmúlt napokéhoz képest lényeges változás. A szárazföld északkeleti harmadán napközben is több helyen -10 fok alatti a csúcsérték, a Pireneusi-félszigeten és Dél-Olaszországban viszont 15 fok fölé melegszik fel délutánra a levegő. A Kárpát-medencét péntek estik a nyugatról kelet felé mozgó kis örvény meleg-, majd hidegfrontja is érinti. Folytatódik a változékony, az évszakhoz képest kissé enyhébb idő.


Várható időjárás az ország területén péntek estig:

-----------------------------------------------------

Nyugat felől fokozatosan tovább növekszik a felhőzet, az éjszaka első felében délnyugaton, hajnalban északkeleten lehetnek gyengébben felhős körzetek. Szórványosan számíthatunk esőre, északkeleten helyenként havas eső, néhol ónos eső, főként a hegyekben hó is valószínű. Pénteken napközben elsősorban az ország déli felén várható eső, és az esti óráktól csökken majd északnyugat felől jelentősebben a felhőzet. A délnyugati szél péntek hajnalig többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. Holnap élénk lesz a nyugati, délnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 3 és 8 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!