Illegális bevándorlás - Szakértők: a parlament tavaszi ülésszakának legfontosabb kérdése a migráció volt

Belföld, 2017.06.18

Szakértők szerint a parlament tavaszi ülésszakán az egyik legfontosabb kérdéskör a migráció volt; ezzel kapcsolatban Kiszelly Zoltán politológus a jogi határzár szigorítását, Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője a nemzeti konzultációt emelte ki az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Kiszelly Zoltán úgy fogalmazott: a jogi határzár megalkotása kiemelkedő jelentőségű döntés, mert nem elég a határkerítés, olyan jogi rendszerre van szükség, amely "kellően elrettentő hatású" az illegális migrációval szemben és a migrációt legális formába, a tranzitzónák felé tereli. Hozzátette: az Országgyűlés - az ellenzék egy részének támogatásával - olyan rendszert alakított ki, amely keményebben szankcionálja az illegális határátlépést.

Deák Dániel a nemzeti konzultáció fontosságára hívta fel a figyelmet, mint fogalmazott, ez olyan parlamenti ciklus volt, amelyben a kormány "a hagyományokhoz híven" nemcsak a parlamenti munka keretében törekedett arra, hogy megvitassa az egyes problémákat, véghez vigye a változtatásokat, hanem "becsatornázta" a társadalmi elvárásokat is. Úgy folytatta: az, hogy 1,7 millió ember válaszolt, visszaküldte a konzultáció kérdőíveit és "egyértelműen támogatta a kormány álláspontját", azt is mutatja, hogy a választók is érzékelték, a parlamentben elfogadott jogszabályok "az ő akaratukkal párhuzamosan valósulnak meg".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!