Jobbik: vizsgálni kell a Fidesz 2010-es kampányköltéseit

Belföld, 2017.08.09

A Jobbik értékelése szerint meg kell vizsgálni a Fidesz 2010-es kampánykiadásait, ezért az ellenzéki párt parlamenti vizsgálóbizottság felállítását javasolja.

Volner János, a párt frakcióvezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a kormánypárt költése büntetőjogi kategóriába tartozik, és amivel vádaskodott, azt maga követte el.

Azt mondta: kiderült, hogy a Hír TV Műsorszolgáltató és Hirdetésszervező Zrt. nem számlázott a Fidesznek kampányköltést, tehát a párt 2010-es kampánya teljesen ingyen volt. Ez felveti a tiltott pártfinanszírozás és az adócsalás gyanúját - vélekedett Volner János.

A jobbikos politikus szerint a vizsgálóbizottságnak minden részletet fel kellene tárnia, köztük azt, hogy mekkora kár érte az adófizetőket, mit akartak eltitkolni az Állami Számvevőszék előtt, kitől és mekkora támogatást kaptak, és ez befolyásolhatta-e a 2010-es választásokat.

A frakcióvezetőt kérdezték a Jobbik idei plakátkiadásairól is. Azt felelte: a több mint 2100 plakát esetében természetes, hogy nem listaáron hirdettek, hanem mennyiségi kedvezményt vettek igénybe.

Szerinte áron alul a Fidesz vásárolt plakáthelyeket, és voltak olyan Simicska Lajoshoz köthető vállalkozások, amelyek egyáltalán nem számláztak ki költést.

Faggatták a Jobbik vezető politikusainak nyugdíjasokra vonatkozó mondatairól is. Arra a kérdésre, hogy egyetért-e a kijelentésekkel, válaszul az M1 közszolgálatiságát kérdőjelezte meg és azt kérte, fejezzék be a nyugdíjasok hergelését és a közhangulat "eldurvítását".

Mint fogalmazott, bízik abban, hogy nem történik egyetlen kampányeseményen sem olyan, hogy "a Fidesz különböző hívei ököllel, esernyővel nekiesnek a másképp gondolkodó embereknek".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!