Kezdődik az SZTE Szabadegyetem új szemesztere

Belföld, 2018.09.10

Rácz János történész Az 1956-os forradalom és szabadságharc a nyugati sajtóban című előadásával elkezdődik az SZTE Szabadegyetem huszonkettedik szemesztere - tájékoztatta a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

A nemzeti értékeink és a nemzeti nevelés kérdéseinek körbejárása a célja az SZTE Szabadegyetem XXII. szemeszterének - közölte Zakar Péter, az egyetem nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese.

A legújabb kutatási eredményeket az ismeretterjesztés szándékával bemutató előadók beszélnek például az aradi vértanúkról és a magyar hadsereg második világháborús kálváriájáról, Klebelsberg Kunóról és a hazai pedagógusképzés múltjáról. Jeles magyarországi tudósok kalauzolásával járhatják be az érdeklődők a honfoglalástól kezdődő, a jelenünkig tartó időszak jelentős, a nemzettudatot meghatározó problémaköreit.

A szerda esténként az egyetem tanulmányi és információs központjában pódiumra lépő oktatók több mint fele az SZTE munkatársa; a vendégelőadók további három kutatóhelyet, a Veritas Történetkutató Intézetet, a Hadtörténeti Intézetet és Múzeumot, és a Gál Ferenc Főiskolát - képviselik. A hallgatók a szemeszter során a bölcsészet- és társadalomtudományok, a hittudomány és a művészetek avatott ismerőit kérdezhetik közvetlenül a - többek között - geográfiai, irodalmi, régészeti, történelmi témájú előadások után.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!