KKM: Szijjártó Péter a Nemzetközi Beruházási Bank elnökével tárgyalt

Belföld, 2018.03.20

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megbeszélést folytatott Nyikolaj Koszovval, a Nemzetközi Beruházási Bank (International Investment Bank) elnökével kedden Budapesten - tájékoztatta a tárca az MTI-t.

Közleményükben azt írták: Magyarország a bank harmadik legnagyobb részvényeseként üdvözli, hogy a bank befektetéseinek és hitelportfóliójának értéke is jelentősen növekedett, és megkezdte magyarországi beruházások és magyar vállalatok exporttevékenységének finanszírozását is.

Kitértek arra is, hogy a bank garanciabiztosításával jelentős növekedési lehetőséget kapott az Oroszországba irányuló magyar gyógyszerexport, és a bank finanszírozza a kiskunhalasi baromfifeldolgozó építését is. A Nemzetközi Beruházási Bank finanszírozási együttműködést alakított ki a legnagyobb magyar vállalatokkal, ezzel javítja nemzetközi versenyképességüket - tették hozzá.

A moszkvai székhelyű, 1970-ben alapított Nemzetközi Beruházási Bank fejlesztési projektekre és beruházásokra nyújt közép- és hosszú távú hiteleket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!