Korszerű mammográfiás készüléket vásárolhat adományból a Semmelweis Egyetem

Belföld, 2017.01.26

Hatvanmillió forintos adományt kapott a Semmelweis Egyetem Radiológiai Klinikája, amely az összegből korszerű mammográfiás készüléket vásárol.

Az AVON Magyarország felajánlása azért is nagy jelentőségű, mert a korai felismerés nagy mértékben javítja a betegek kilátásait, a diagnózis első lépése pedig a mammográfia - olvasható a szervezetek MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, jelenleg évente 2000 halálos áldozata van a mellráknak Magyarországon, ám ha rendszeresen járnának szűrésre a nők, illetve végeznék az önvizsgálatot, akár a harmadával is csökkenhetne ez a szám.

A készülék teljes mértékben megfelel a modern diagnosztikai követelményeknek és lehetővé teszi, hogy magas technikai és szakmai színvonalon végezhessék a szűréseket a klinikán.

A felvételt készítő digitális panel magassága állítható, a képek gyorsan elkészülnek, ezáltal kényelmesebbé válik a vizsgálat. A felhasználóbarát, érintőképernyős vezérlőpult az asszisztensek munkáját segíti, a vonalkód-leolvasóval pedig könnyebbé válik a betegazonosítás.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!