Látványos tűzijáték és bokszgála várja augusztus 20-án az érdeklődőket

Belföld, 2017.08.16

Az idén is sokszínű programokkal várják az érdeklődőket augusztus 20-án Szegeden. Lesz kézműves sörök fesztiválja, fúvószenekarok térzenéje, és természetesen tűzijáték is.

RakpartFeszt 2017 sajtotajekoztato

A hagyományoknak megfelelően vasárnap délelőtt fél 11-kor a városháza előtt felvonják a nemzeti színű lobogót, majd megkezdődik a hivatalos városi ünnepség, melyen Botka László polgármester mond beszédet. Ezt követően Kiss-Rigó László, szeged-csanádi püspök szenteli fel az ünnepi kenyeret.  

Az ünnepi hétvége programjai bővelkednek majd meglepetésekben, az idei tűzijáték pedig felülmúlja még a tavalyit is - mondta Németh István, a Szegedi Városkép és Piac ügyvezető igazgatója az ünnepi programokról tartott sajtótájékoztatón. Németh István hozzátette: biztosan nem fognak unatkozni azok, akik Szegeden töltik az ünnepi hétvégét. A SzegedART rendezvénysorozat záró akkordjaként például augusztus 20-án szegedi alkotócsoportok korhű jelmezekben festenek 11 órától a Széchenyi téren. Este öt órakor kezdődik ugyanitt a X. Szegedi Fúvós Zenekari Találkozó a Klauzál téren. Fellépnek: Csorvás Város Fúvószenekara és Majorette csoportja, Dányi Ifjúsági Fúvószenekar, és a szegedi Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar.

Kisházi Sándor, a RakpartFeszt főszervezője elmondta, hogy augusztus 17. és 20. között a Huszár Mátyás Rakparton immár harmadik alkalommal várják az érdeklődőket a Kézműves Sörünnepre. Ezúttal 34 sörfőzde hozza el 217 féle sörét, úgyhogy nem lesz egyszerű dolga annak, aki mindegyik ízre kíváncsi. Magyarország és a világ legjobb kézműves sörei ugyanis egy helyen lesznek itt, emellett több tucat koncert, sztárfellépők és a régió legnagyobb tűzijáték-showja várja a közönséget a szegedi Államalapítás Ünnepén. A fellépők között ott lesz Király Viktor, de egy maratoni Ladánybene 27 koncert is lesz augusztus 20-án este.

Az ünnep fénypontja természetesen a tűzijáték lesz, amelyről Bácskai Dániel, az ünnepi tűzijáték technikai igazgatójaelárulta, hogy 15 percig fog tartani. A műsor a rakparton egy nemzeti színű installációval indul majd, majd az attrakció végén görögtűzben gyönyörködhetnek a nézők, mely a Belvárosi hídról hullik a Tiszába. Idén 6500 effektet használnak fel az ünnepi tűzijátékhoz.

És lesz egy különleges meglepetés a sportok kedvelői számára is. Idén 17 éve rendeztek utoljára ökölvívó Fesztivál Kupát Szegeden. Ifj. Balzsay Károly, WBO ex-világbajnok, a Suncity Pofonparty outdoor ökölvívó gála fővédnöke a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy augusztus 19-én, szombaton a Móra Parkban ismét megrendezik a versenyt. Délután 1 órától az úgynevezett pofonpartin az utánpótlás korosztályok versenyzői feszülnek egymásnak, míg este 16 órától a felnőttek 13 mérkőzését követhetik figyelemmel a parkba kilátogatók. Balzsay elmondta, hogy nem titkolt céljuk az ökölvívás népszerűsítése, és a most fellépő versenyzők már a 2020-as olimpiai felkészülés jegyében lépnek a kötelek közé. 

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!