Liberálisok: elfogadhatatlan a 3-as metró állapota

Belföld, 2017.06.20

A Liberálisok elfogadhatatlannak tartják a 3-as metró jelenlegi állapotát, nem garantált a vonal felújításának teljes költsége, a felújított szerelvényekkel pedig hetente történik súlyos üzemzavar - mondta Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt budapesti választmányának elnöke keddi sajtótájékoztatóján.

A politikus súlyos politikai hibának nevezte, hogy a főváros a felújított metrószerelvényeket választotta újak helyett. Elmondta: a Liberálisok a 3-as metró 2016-os utolsó negyedévét és a felújított szerelvények negyedéves üzemteljesítményét megvizsgálva arra jutottak, hogy ugyanolyan meghibásodási rátával üzemelnek a felújított szerelvények, mint a régiek. Mindkét időszakban legalább heti egyszer történt olyan súlyos üzemzavar, amely miatt le kellett szállítani az utasokat, illetve az állomást le kellett zárni. Fenyegetőnek tartotta, hogy a metrószerelvények felújítását végző orosz fél szerint az ajtókkal kapcsolatos hibát már a BKV-nak kellene kezelnie.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: nem látják garantáltnak a 3-as metró felújításának teljes költségét, és elfogadhatatlannak tartják, hogy a város vezetői Budapest költségvetésében találták meg a hiányzó 30 milliárd forintot. Ennek a pénznek ugyanis sokszorosan meglenne a helye, hiszen tavasszal 28 ezer kátyút regisztráltak a városban, súlyos forráshiányos állapotban vannak a fővárosi szociális intézmények és nem történt meg az FKF és a BKV dolgozóinak bérrendezése - tette hozzá.

Úgy vélte: el kell vonni a "fideszes presztízsberuházások", így a Puskás stadion építésének és a miniszterelnök Várba költözésének forrását mindaddig, amíg a budapestiek mindennapjainak biztonságát garantáló munkálatok - a 3-as metró, a Petőfi-híd és a Lánchíd felújítása - véget nem érnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!