Liberálisok: kompromisszumot a bulinegyed sorsáról!

Belföld, 2018.01.19

A Liberálisok javaslatcsomaggal fordulnak a VII. kerület polgármesteréhez a bulinegyed sorsával kapcsolatban, hogy kompromisszumos megoldás szülessen az ügyben - közölte Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt budapesti választmányának elnöke pénteki sajtótájékoztatóján.

A politikus megerősítette: a Liberálisok szerint nemmel kell szavazni a szórakozóhelyek nyitva tartásáról szóló, február 18-i helyi népszavazáson annak érdekében, hogy ne záruljon le egy szigorú éjféli bezárással a bulinegyed története, hanem lehessen értelmes kompromisszumokat kötni az itt élők, a munkáltatók, a munkavállalók és Budapest érdekeit is figyelembe véve.

Szabadai Viktor közölte: levéllel fordulnak Vattamány Zsolt kerületi polgármesterhez, akitől azt kérik, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat a főpolgármesterrel arról, hogy a vendéglátóhelyek által a fővárosnak befizetett több száz millió forintos iparűzési adóból a jelenleginél több kerüljön vissza a kerülethez. Azt is kérik a polgármestertől, hogy kezdeményezze a vendéglátóhelyeknél a hangszigetelés minél előbbi elkezdését, valamint javasolják, hogy a bulinegyedben önkormányzati lakásokban élők számára biztosítson lehetőséget a kerületen belüli lakáscserére.

Szabadai Viktor, aki Liberálisok javaslatait tartalmazó levelet a sajtótájékoztató után személyesen vitte be a kerületi polgármesteri hivatalba, felvetette: be lehetne vezetni az "éjszakai polgármester" intézményét, és megoldás lehet az eltérő nyitvatartási idő a hétköznapokon, illetve hétvégén, vagy a téli és a nyári időszakban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!