LMP: kutyakomédiává vált az előválasztás a Hegyvidéken

Belföld, 2024.04.25

Az ellenzéki pártok felrúgták az előzetes megállapodást, és kutyakomédiává változtatták az előválasztást a XII. kerületben - mondta Kendernay János, az LMP politikusa csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: az LMP "komoly szándékkal és ajánlattal állt" a választók elé. "Meggyőződésünk, hogy a kerületben nemcsak a zöldterületek pusztításának megállítása érdekében, de a helyi ügyek rendbetétele érdekében is kompetens tudással, ötletekkel álltunk a politikai térképre" - mondta, hozzátéve: pártja aktívan és konstruktívan állt hozzá az előválasztási tárgyalásokhoz.

A többi ellenzéki párt azonban nem volt érdekelt a tárgyalásos megállapodásban, és nem volt meg a szándék bennük, hogy "korrekt, valamennyi politikai pártra kiterjedő" egyezséget hozzanak létre - folytatta.

Kendernay János hangsúlyozta: nem volt garancia arra, hogy az előválasztás valós legyen, ezért lépett vissza. Hozzátette: az LMP kész részt venni a kerület megújításában, és készen áll támogatni az új vezetést.

Kijelentette: arra szólítják fel az ellenzéki pártokat, hogy tartsák tiszteletben a hegyvidéki polgárok akaratát, és az LMP példáját követve ők is lépjenek vissza a jelöltségtől.



Semmilyen politikai vagy demokratikus érv nem támasztja alá azt, hogy a Demokratikus Koalíció a Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelöltjével szemben alternatív jelölteket állítson fel - húzta alá. "Kutyakomédia helyett támogassuk inkább a kutyákat!" - buzdított Kendernay János.
(MTI)

Címkék

Kendernay János LMP
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!