TV műsor

LMP: a katasztrófavédelem nem tudja megfelelően ellenőrizni a kéményeket

Belföld, 2017.12.06

Az LMP szerint a katasztrófavédelem nem képes eleget tenni a kéményellenőrzési feladatoknak, számukra ezt bizonyítja a többi közt az, hogy nemrég több százezer kéményt "találtak", amelyek létezéséről eddig nem tudtak.

Demeter Márta, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdán Vámos Csabával, a Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnökével közös sajtótájékoztatóján beszélt erről, ahol az érdekképviseleti vezető azt mondta: miután a Magyar Villamos Művek (MVM) nem támogatta lakossági tájékoztató tevékenységüket, bárkitől, akár Soros György alapítványától is segítséget kérnek ehhez, a katasztrófák megelőzése érdekében.

Demeter Márta kijelentette: a kormány megint emberek életét sodorja veszélybe. A katasztrófavédelem alá vont kéményseprők szúrópróbaszerű és nem érdemi ellenőrzéseket hajtanak végre, számos helyen pedig csak a napokban kezdődött a fűtési rendszer átvizsgálása. Problémásnak nevezte a 112-es vészhívó rendszer működését is, amelyet szerinte megfelelő infrastruktúra, állomány és logisztikai háttér nélkül indítottak el.

Mint mondta, mindezekkel kapcsolatban adatokat vár a Belügyminisztériumtól és a Katasztrófavédelemtől, a fejlesztési tárca vezetőjétől pedig azt kérdezi meg, hogy az MVM társadalmi felelősségvállalási tevékenységébe miért nem tartozik bele a lakosság tájékoztatás támogatása egy energetikai kérdésben.

Ezzel kapcsolatban Vámos Csaba elmondta: az MVM elutasította azt az 50 millió forintos igényüket, amelyet tájékoztató kiadványokra, figyelemfelhívó kampányokra fordítottak volna, miután az Országgyűlés eltörölte a családi házak kötelező kéményellenőrzését. Úgy fogalmazott: számára mindegy, honnan szerez ehhez támogatást, bármilyen politikai közösséggel kész együttműködni, de akár Soros György alapítványához is fordul.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!