LMP: a kormány vonja vissza a multik nyereségadójának csökkentését!

Belföld, 2016.12.09

Az LMP felszólítja a kormányt: vonja vissza a multinacionális nagyvállalatok nyereségadójának tíz százalékpontos csökkentésére irányuló javaslatát, amely mintegy 180 milliárd forintos veszteséget jelentene az állam költségvetésének.

Schmuck Erzsébet frakcióvezető pénteki budapesti sajtótájékoztatóján ezt azzal indokolta: az összeg mind az egészségügy, mind az oktatás forrásaiból hiányozni fog, de a gazdasági élet szereplői közül is inkább a hazai kis- és közepes vállalkozásokat kellene támogatni, ők ugyanis "bele fognak rokkanni a minimálbér emelésébe".

A kormány azonban ehelyett a nagyvállalatok versenyelőnyét növeli, amelyhez képest a kis társaságok versenyképessége még rosszabb lesz - sérelmezte az LMP politikusa, rámutatva arra is: a jelentősen támogatott multik munkahelymegőrzése kiszámíthatatlan, a kormány számos stratégiai partnere jelentett be létszámcsökkentést.

Az LMP ahogy a személyi jövedelemadózásban, úgy a társasági adózásban is több adókulcs alkalmazását szorgalmazza, és nem a munkaadók járulékát csökkentené, hanem a munkavállalókét - hangsúlyozta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!