LMP: félmilliárd forint folyt el a bíróságokon

Belföld, 2017.04.20

Csekély haszonnal járó felelőtlen pénzszórásnak értékelte az LMP társelnöke azt, ahogyan az ország húsz törvényszéke szerinte "elfolyatott" mintegy félmilliárd forintot szervezetfejlesztésre.

Hadházy Ákos csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, az intézmények egyenként 27 millió forintot költöttek el gyakran feleslegesen vagy párhuzamosan ugyanarra.

A Debreceni Ítélőtábla például feltérképeztette egy elektronikus tudományos folyóirat működtetésének feltételrendszerét, amelyet aztán pénzhiány és a kollégák leterheltségnek indokával nem indított el. Több bíróság, például a veszprémi vagy a zalaegerszegi is "külön-külön" készíttetett keresetlevél-mintákat, amelyek azonban szóról szóra megegyeznek - folytatta.

Hadházy Ákos bírálta a munkaidő-szervezéssel kapcsolatos kormánypárti törvényjavaslatot, mondván, az a munkavégzés kiszámíthatatlanná válásával még kiszolgáltatottabbá teszi a dolgozókat, elsősorban az autóiparban. Pártja módosításokat kezdeményez - jelezte.

Arra a kérdésre, egyetért-e Gyurcsány Ferenc DK-elnök azon felvetésével, miszerint az ellenéki pártoknak bojkottálniuk kellene a következő választást, az LMP politikusa úgy felelt: még nem jött el az az idő, amikor a folyamatok már visszafordíthatatlanok, amikor parlamentáris eszközökkel ne lehetne megállítani a kormányzatot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!