Már októberben elindulhat a Cédrus Liget építése

Belföld, 2017.07.07

Egyelőre több kérdőjel van az új szegedi lakópark beruházása körül, ám a vállalkozás vezetője szerint egyedülálló lehetőség ez a modern épületegyüttes Szeged polgárai számára.

Cédrus Liget Szeged
Modern eleganciát és kényelmet ígér a városközpontban az a vállalkozás, amely 600 lakásos lakóparkot kíván felépíteni az egykori Kábelgyár területén. Szinte futurisztikus látványtervekkel hirdeti a cég honlapja, hogy világhírű tervezőcsapat készítette a terveket. A lakások alapterülete 45-155 négyzetméter között lesznek, és lehet választani teraszos és kertes lakások között, de lesznek úgynevezett penthouse lakások is és mód nyílik majd irodák, üzlethelyiségek bérlésére, illetve vásárlására is.   

Nem mindenki örül azonban az új szegedi lakóparknak. Az Élhető Szegedért Egyesület azért hívott össze a napokban egy lakossági fórumot, hogy a lakópark építtetőjével tisztázzák, mire számíthatnak környékbeliek. A környéken lakók leginkább a parkolástól félnek. Attól tartanak, hogy a több száz családnak otthont adó társasházak miatt olyannyira megnő a környék forgalma, hogy nehézkessé válik a közlekedés. A Móravárosban lévő területen ugyanis a 600 lakásos lakópark létesül. Sokan úgy vélekednek, nem a volt Kábelgyár lenne a megfelelő helyszíne a sci-fibe illő társasház komplexumnak, de a Cédrus Liget nevet viselő beruházás építtetője úgy véli, haladni kell a korral, és az építészetnek is követnie kell a modernebb trendeket.

Lekeny György, a beruházó cég ügyvezetője mindenkit megnyugtatott, hogy nem lesznek a társasház előtt parkoló autók, és attól sem kell félni, hogy a lakók a környék utcáiban tennék le járművüket, mint ahogy attól sokan tartanak. Lekeny elmondta, hogy mélygarázs épül a területen, ahová be tudnak majd parkolni az ott lakók, így nem bolygatják meg a környék életét.

A másik kardinális kérdés az építkezésére vonatkozott. Az ügyvezető elmondta, a társasházat 2 év alatt húznák fel 6 hektáron. Ennek egyelőre az is feltétele, hogy sikerül-e a lakások egyharmadát előre értékesíteni. Ha őszig ez megtörténik, már októbertől elindulhat az építkezés.



Cikk: SzGy
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!