Mi Hazánk: ki védi meg a dolgozókat a rezsiáremelésétől?

Belföld, 2022.07.20

Ki védi meg a dolgozókat a rezsiárak emeléstől? Tette fel a kérdést Lantos János, a Mi Hazánk Munkaügyi Kabinetjének elnöke Budapesten tartott sajtótájékoztatóján szerdán.

Az ellenzéki politikus szerint Magyarország évtizedek óta sereghajtó a fizetéseket tekintve, az emelések után pedig, alig lesz elég a rezsire a dolgozók pénze. Eközben a kormány kiszolgálja a kapitalista plutokráciát és hallgat, mert ha őszinte válaszokat adna, megbukna. Ezzel szemben a Mi Hazánk a globális multikat és a kormány oligarcháit adóztatná meg - tette hozzá.

Lantos János felvetette azt is, vajon hogy számolta ki a kormány a gáz és a villany átlagfogyasztását, mert így milliók mehetnek tönkre. Továbbá ha Paks képes fedezni a lakossági áramfogyasztást, akkor miért kell megzsarolni az embereket. Az is érthetetlen ebben a helyzetben hogy adhat el 500 millió köbméter földgázt Szerbiának és hogy miért tartja rettegésben a kormány az országot a közműszámlák bedobásával - fogalmazott.

"Ez kegyetlen, érzéketlen. Gyomoridegben van mindenki " - jegyezte meg Lantos János.

A Mi Hazánk politikusa elmondta, hogy augusztus elsejétől országszerte tiltakozó demonstrációkat tartanak, ha nem változtat a kormány.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!