MSZP: a kormány oldja fel a dél-somogyi erdőlátogatási tilalmat!

Belföld, 2018.09.10

Az MSZP felszólította a kormányt, hogy részben oldja fel a Dél-Somogyban az őszi vadászati szezonra elrendelt teljes erdőlátogatási tilalmat, hogy az ott élők napközben elmehessenek gombát, erdei gyümölcsöket szedni megélhetésük érdekében.

Harangozó Gábor, az ellenzéki párt elnökségi tagja hétfőn, Budapesten tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, még a "grófi időkben" sem fordult elő, hogy a jobbágyokat nem engedték be az erdőkbe, mivel mindenki tudja, az fontos hozzájárulás a vidéki ember életéhez.

Kiemelte, ez az eset is jól mutatja, hogy a "pökhendi Orbán-rendszerben" a kiválasztottaknak minden jár, míg a többieknek semmi. "Miért engednék be a kisembert az erdőbe, hogyha egyszer az uraknak lövöldözni van kedvük?" - kérdezte az MSZP politikusa, aki szerint a kormány ugyanezen logika mentén azért nem teszi rendbe az egészségügyet, mert az "államtitkároknak VIP-egészségügy jár", az iskolák kifestése pedig azért marad el, mert az államtitkárok, miniszterek gyermekei "méregdrága külföldi iskolákba járnak".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!