Novák Katalin: a GDP-arányos családtámogatást tekintve Magyarország az OECD-országok élvonalába tartozik

Belföld, 2017.05.28

Magyarország a GDP-arányos családtámogatás alapján az OECD-országok élvonalába tartozik - mondta Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Ismertette, az OECD-országok átlagos GDP-jük 2,5 százalékát fordítják családtámogatásra, Magyarország annak mintegy 5 százalékát.

Véleménye szerint a családbarát országhoz kellenek a családokat segítő, támogató stabil jogszabályok, intézkedések, szolgáltatások, lehetőségek, valamint egyfajta mentalitás: a családokhoz kötődő értékek következetes elismerése és képviselete. Az államtitkár a felvételről sugárzott interjúban azt mondta: számára az utóbbi azt jelenti, "nem megbélyegezzük egymást, hanem elfogadjuk az egyéni döntéseket, és általában értékeljük, ha valaki igent mond az életre, (...) és képes a közösségre is gondolni".

Novák Katalin hozzáfűzte: "nem mondom, hogy megérkeztünk, hogy ezzel már rendben vagyunk Magyarországon", de meggyőződése szerint a magyarokban "legmélyen, belül megvan a családok tisztelete, szeretete".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!